Filiokus og Blåmann-Klåmann

kr 250,00

Om seksuelle overgrep.

Varenummer: ISBN 9788282161336 Kategorier: , Stikkord: ,

Beskrivelse

Fortellingen om en vond hemmelighet

Filiokus skal gå ærend for mamma. På veien går han forbi Blåhuset hvor Blåmann bor. Han er veldig snill og grei. Blåmann ber Filiokus kjøpe kaker og inviterer på kalas med mye godt å spise. Nam, nam. Det viser seg etter hvert at Blåmann ikke er så snill. Han begynner å klå på Filiokus: Han blir til Blåmann-Klåmann. Dette blir den vonde hemmeligheten til Filiokus. Men så – takket være en forsnakkelse – forstår mamma hva som er hendt. Den vonde hemmeligheten blir ikke lenger så vond å bære.

Dette er en bok som voksne bør lese sammen med barnet. Til hjelp og veiledning finnes en egen fagdel bakerst i boka, hvor forfatteren med bakgrunn i teorier og erfaringer forklarer hva som skjer. Hensikten med fagdelen er å gi den voksne leseren mer innsikt i problemområdet seksuelle overgrep, og forslag til hva man kan gjøre og hvor man kan henvende seg hvis det oppstår mistanke om overgrep.

Både bildeboka og fagdelen kan leses av alle, men passer ekstra godt i pedagogiske sammenhenger, som barnehager og skoler. Den egner seg også på venteværelset hos lege eller helsesøster, eller til høytlesning på et bibliotek.

Forfatter Marit Hoem Kvam, er doktor i spesialpedagogikk og har arbeidet med temaet seksuelle overgrep i mange år. Hun har gjennomført flere forskningsprosjekt i samarbeid med Redd Barna som også har skrevet et forord til boka. Hoem Kvam har skrevet en rekke faglige artikler og bøker om emnet og har professorkompetanse i faget. I etterkant av sine mange forelesninger har hun stadig opplevd at deltakere spør etter materiell som kan gi grunnlag for samtaler med barn. ”Filiokus og Blåmann-Klåmann- Fortellingen om en vond hemmelighet” er et svar på dette behovet.

Forfatter: Marit Hoem Kvam