Mennesket FARTEIN VALEN

kr 200,00

Et portrett av mennesket Fartein Valen.

Det er mange myter om komponisten Fartein Valen som menneske. Han skal ha vært trist, innadvendt, ja, nærmest folkesky. I denne boken har forfatteren, gjennom å hente frem private brev, latt komponistens egen stemme tegne trekk i bildet av ham som menneske.

Varenummer: 9788282172226 Kategorier: ,

Beskrivelse

Det er mange myter om komponisten Fartein Valen som menneske. Han skal ha vært trist, innadvendt, ja, nærmest folkesky. I denne boken har forfatteren, gjennom å hente frem private brev, latt komponistens egen stemme tegne trekk i bildet av ham som menneske. Fartein skrev mange brev til søsteren hjemme i Valevåg. Disse rommer mange små fortellinger som får fram smil og undring.

Her er broren
som bryr seg og onkelen som utvikler et farshjerte til nevøer.

Her er vennen
med de mange venner, blant annet Agnes Hiorth.

Her er kattevennen
som kommuniserer og hilser fra «Fortryllende og Litle-Per».

Her er personen
som pulserer med og kjemper med Guds stemme, ledelse og omsorg.

Her er også den kyndige rosedyrkeren
som elsker roser.

Forfatteren: Fartein Valen-Sendstad er forsker og underviser ved universitetet i Stavanger. Han har jobbet med teologihistorie fremfor alt ortodoksien, kristen troslære og ikke minst arkeologi og historie knyttet til tidlig romersk tid (65 f.Kr. til 70 e.Kr.) i Midtøsten. Han har skrevet flere bøker, den siste kom i oktober 2015 og har tittelen: «Et liv i de siste tider … Dødehavsrullene – Esseere og Qumran.» Forfatteren er grandnevø til Fartein Valen. Han er arving etter Valen, og er hovedeier av Valenheimen.