Mennesket Fartein Valen

Det er mange myter om komponisten Fartein Valen som menneske. Han skal ha vært trist, innadvendt, ja, nærmest folkesky. I denne boken har forfatteren, gjennom å hente frem private brev, latt komponistens egen stemme tegne trekk i bildet av ham som menneske. Fartein skrev mange brev til søsteren hjemme i Valevåg. Disse rommer mange små fortellinger som får fram smil og undring.

Her er broren
som bryr seg og onkelen som utvikler et farshjerte til nevøer.

Her er vennen
med de mange venner, blant annet Agnes Hiorth.

Her er kattevennen
som kommuniserer og hilser fra «Fortryllende og Litle-Per».

Her er personen
som pulserer med og kjemper med Guds stemme, ledelse og omsorg.

Her er også den kyndige rosedyrkeren
som elsker roser.

Kjøp boken her

Fartein Valen var en norsk komponist. I dag er han høyt respektert, og regnes som en banebryter for moderne musikk i Norge med sine atonale polyfone verk. Hans mest kjente komposisjon er orkesterstykket Kirkegården ved havet.