«Hei»-spillet en suksess – Nytt opplag nå

Hertervig Forlag lanserer 4. opplag av det populære brettspillet HEI – et spill om følelser, tanker og situasjoner. Samtaleverktøyet har blitt en stor suksess, og blir stadig tatt i bruk av flere.

Brettspill er i vinden som aldri før. På tross, eller kanskje på grunn av sterkt fokus på digitale spill, har utbredelsen av fysisk baserte spill økt de siste årene. I 2014 utgav Hertervig Forlag «Hei»-spillet . Det var psykologspesialistene, Kristin Sommerseth Olsen ved BUPA i Stavanger, og Guro Winsnes, kommunepsykolog i Ås som utviklet brettspillet. De ønsket seg et verktøy som en hjelp for å få i gang samtaler med barn.

hei_der
«Vi ser at barna ofte har utrolig mange tanker om – og ord på ting når de får tilgang til det gjennom lek» sier Guro Winsnes.

Spillet er såpass enkelt og fleksibelt i bruk at det passer for samtaler med barn på mange forskjellige arenaer. De to psykologene utviklet spillet da de var studenter ved NTNU i Trondheim. « Når vi skulle ha våre første pasienter, oppdaget vi raskt at det kunne være nyttig med et lekent hjelpemiddel når barn synes det er vanskelig å snakke om vonde temaer». Spillet ble tegnet opp for hån, og dette har forlaget lagt vekt på ved utformingen av spillet for publikasjon.

Hei damene 3

Lars Ravn Øhlckers, Sjefspsykolog ved BUPA Stavanger, sier at alle som arbeider med barn og unge burde ha et godt og fleksibelt samtaleverktøy som dette tilgjengelig. Du kan se en presentasjon av «Hei»-spillet her.

Spillet er produsert i samarbeid med BUPA og Hertervig Forlag i Stavanger og selges blant annet i vår nettbutikk