Transekjønn og diagnoser

kr 90,00

Tomt på lager

Varenummer: ISBN 8292023151 Kategori: Stikkord: ,

Beskrivelse

«Den som elsker ord, vet at ordene fanger. Når kjærligheten likevel ikke dør er det fordi vi med ordene kan åpne nesten alt som er lukket», skriver Esben Esther Pirelli Benestad.

Det er ikke lenger vanskelig å snakke om kjønn. Seksualitet er ikke som tidligere omspunnet av tabuer og myter. Likevel er det enkelte temaer som for de fleste virker fremmede. Dette heftet handler om det. Heftet handler om kjønn på andre veier enn der hvor normalitetsoppfatningene går. Det angår bare noen få prosent av oss direkte, men indirekte angår den oss alle.

Heftet er skrevet for å gi helsepersonell, studenter og andre interesserte innblikk i og forståelse av hva transekjønn er.

Kjønn er ingen diagnose. Likevel finnes det mange diagnoser knyttet til kjønn. Bare noen få av dem er gode å ha. Dette heftet setter kritisk søkelys på en del av det som er blitt psykiatriens oppgaver i det norske og det internasjonale samfunnet. Samtidig opplyses det om kjønn på en måte som ikke forkaster tidligere kjønnsoppfatninger, men tilføyer en rekke nye.

Heftet ønsker å gi næring til en fri tanke og et fordomsfritt forhold til noe som er sjeldent, men likevel så kjent at det angår oss alle.

Forfatteren bruker ikke bare sin faglige innsikt som lege, men øser i tillegg av både egne og andres erfaringer med uvanlige kjønnsoppfatninger.

Forfatter: Esben Esther Pirelli Benestad