På salg!

Skal vi snakke om det?

kr 249,00 kr 50,00

Tomt på lager

Varenummer: ISBN 8292023887 Kategori: Stikkord: , ,

Beskrivelse

Når møter skaper innlevelse, nytt håp og nye muligheter – på tvers av kulturer.

Samtaler handler om å gi og ta imot, og om å forsøke å forstå selv det som ligger utenfor vår fatteevne- våre meninger og verdier. Slik ble det da mennesker fra ulike deler av verden kom sammen for å dele smertefulle erfaringer etter krig og flukt. Innlevelse, støtte og omtanke fra andre ga nytt håp og mot til å gå videre:

«Jeg har strevd i mange år med å «løpe forbi» de vonde minnene, og har vært aktiv for å glemme. Møte med de andre «krigens barn» har forandret meg. For første gang har jeg sett sammenhenger med andre som har opplevd krig, for første gang har jeg snakket om det vonde jeg har opplevd…»

Den unge mannen ønsker ingen medlidenhet, det får ham til å føle seg trist. Han vil heller ikke betraktes som en «taper». Han ønsker heller at han hadde fått anledning tidligere til å snakke om de skadene han hadde med seg på flukt til et fremmed land og ukjent kultur.

«De som har flyktet hit, må få delta i samtalegrupper, for da vet de ikke de er alene. Det er viktig å «få tømt seg». Behandling er noe annet…. Det å lytte til andres fortellinger gir også anledning til å gråte ut og få trøst og omsorg for sin skjebne.»

Boka bygger i vesentlig grad på erfaringer fra prosjekter gjennomført i regi av «Stiftelsen Arkivet» i Kristiansand, og forfattersens arbeid som forskningsstipendiat.

Forfatter: Liv Mørland