Samhandling med og uten ord

kr 270,00

Miljøbehandling for mennesker med utviklingshemning og psykisk lidelse

Varenummer: ISBN 9788282170185 Kategori: Stikkord: , ,

Beskrivelse

Norsk litteratur som omfatter miljøbehandling for mennesker med utviklingshemming og psykisk lidelse har vært en mangelvare. Denne boken representerer slikt sett noe nytt i Norge.

Boken belyser hvordan den enkelte miljøterapeut kan være en god samhandlingspartner når klienten er utviklingshemmet og har høyt symptomtrykk grunnet psykisk lidelse. Boken gir i tillegg til en generell innføring i feltet: allmenne aspekter ved psykiatrisk miljøbehandling for personer med utviklingshemming; terapeutiske miljøvariabler, kartlegging og observasjon, og håndtering av kriser.

Boken kan leses av alle som er interessert i psykisk lidelse hos mennesker med kognitive vansker. Den er i første rekke skrevet for fagpersoner som gir tjenester til ungdom og voksne med utviklingshemning og psykiske vansker, både i spesialisthelsetjenesten og i kommunale tjenestetilbud. Boken vil også passe for familiemedlemmer og andre nærpersoner til mennesker med store og sammensatte vansker, samt studenter for eksempel under utdanning i omsorgsyrker.

Forfatter: Trine Lise Bakken (red.)