Psykopp Nytt nr. 4, 2016

kr 75,00

Psykopp Nytt er en informasjonsarena og et magasin for psykiatri, psykologi og psykisk helse. Bladet blir utgitt fire ganger i året.

I denne utgaven: Schizofrenidagene arrangert for 28. gang. Siden 1989 har konferansen vært et treffpunkt for fagfolk fra hele landet, med spennende foredrag fra nasjonale og internasjonale klinikere og forskere.
Når man skal dø, blir man tryggere og trenger ikke lenger være redd. I portrettet deler Per Fugelli tanker om det store spørsmålet, om livs- og dødskvalitet.
Elsk meg mest når jeg fortjener det minst, er budskapet i artikkelen som omhandler adoptivbarn med tilknytningsforstyrrelser.
Schizofreni, kunst og psykiatri – eller en psykisk forkjølelse handler om Cullbergbrødrene.

Kategori:

Beskrivelse

I Psykopp Nytt nr. 4, 2016 kan du lese om blant annet:

I år ble Schizofrenidagene arrangert for 28. gang. Siden 1989 har konferansen vært et treffpunkt for fagfolk fra hele landet, med spennende foredrag fra nasjonale og internasjonale klinikere og forskere. Schizofrenidagene i Stavanger er blitt en unik konferansearena, og er Europas største, faste tverrfaglige psykiatrikonferanse. Årets tema var «Bodies of experience – kropplevelse», og Psykopp nytt 4 byr på flere artikler som omhandler dette temaet.

PORTRETT:
Når man skal dø, blir man tryggere og trenger ikke lenger være redd. Det verste har jo skjedd. Å innse at man er i den siste fasen av livet, gjør at man kan gå videre fra livet og inngå fredsavtale med døden. I portrettet deler Per Fugelli tanker om det store spørsmålet, om livs- og dødskvalitet. I år fikk han Schizofrenidagenes ærespris og ble hyllet av over 1 100 fagfolk. I sin takketale sa han blant annet at han ogs. opplever gleder i den siste fasen av livet. Han f.r mer fred og fri, og lever kj.rligere med naturen. Hans oppfordring er: «Ikke dø på forh.nd. Vær i live før du skal dø.»

ELSK MEG MEST når jeg fortjener det minst, er budskapet i artikkelen som omhandler adoptivbarn med tilknytningsforstyrrelser. Disse barna trenger en stor porsjon ubetinget kjærlighet blandet med mye struktur og tydelige voksne. Psykologspesialist Joachim Haarklou har m.tt mange fortvilte adoptivforeldre som opplever at barn med tilknytningsforstyrrelser kan suge kraften ut av en hel familie.

SCHIZOFRENI, KUNST OG PSYKIATRI – eller en psykisk forkjølelse handler om Cullbergbrødrene. Johan Cullberg, en anerkjent psykiater, hans storebror og kunstner Erland Cullberg og den tredje broren, Staffan Cullberg, kunsthistorikeren som sammen med Johan gir et gripende bilde av Erland som fikk diagnosen schizofreni, men ogs. ble anerkjent for sin kunst.

LPPs medlemssider.

Du liker kanskje også…