Psykopp Nytt nr 2, 2016

kr 75,00

Et magasin om psykiatri, psykologi og psykisk helse.

Kategori:

Beskrivelse

I PsykOpp Nytt nr. 2/2016 kan du lese om blant annet:

PORTRETT: RANDI ROSENQVIST: Psykiateren som har viet hele sin karriere til de farlige gale, og mener at det går fint an å være klin kokos og samtidig strafferettslig tilregnelig.

LIVET & SKOLEN: I klasserommet med ADHD og Tourettes. Skolehverdagen kan være utfordrende for mange barn, og litt ekstra for en som har en diagnose i sekken. Hvordan kan læreren se og dekke ulike behov for å lage en god klasseromssituasjon for alle?

ADOPTIVBARN OG TRAUMER: En mors bønn om hjelp. Tenk deg å leve med frykten for at ditt eget barn skal skade deg. At du må be om voldsalarm på grunn av ditt barns ukontrollerte sinne. Det er Ninas hverdag.

WILHELMSENS METODE: Ingvard Wilhelmsens popularitet er i ferd med å nå nye høyder. Han er en av landets mest ettertraktede foredragsholdere, han har egen fanklubb, og nylig ba Kong Harald om et personlig møte. Vi fikk være med den kjente hypokonderlegen på jobb.

DIGITAL PSYKOLOGI: Sprer lykke med fjes-app. Digital psykologi er en behandlingsform i vekst. I psykologi-appen Happy Tap kan du bekjempe depressive symptomer ved å lete etter smilende fjes.

NY FORSKNING: Ta håpet på alvor.

ALTERNATIV TERAPEUT: En leder utenom det vanlige. Ole Sørensen leder sosialpsykiatrien i Danmarks fattigste kommune. Han liker ikke diagnoser, Excel og statistikk, og satser alt på ASF-metoden.

HISTORISK: Juklerød-saken. Arnold Juklerød var Norges første psykiatriske mediekjendis. Hans årelange kamp mot eliten i norsk psykiatri fikk oppmerksomhet langt utover landets grenser.

FAGARTIKKEL: Falske minner. Professor dr.med. Tor K. Larsen problematiserer vår forståelse av hva det vil si å huske noe.

LPPs medlemssider.