Psykopp Nytt 2010 nr. 4

kr 59,00

Varenummer: 372 Kategori:

Beskrivelse

I PORTRETTET: – Jeg ivrer for en holdning der synet på fysisk og psykisk helse likestilles, sier Bent Høie, leder for Stortingets helse- og omsorgskomité.

BEDRE ARBEIDSMILJØ: Professor i sosialmedisin, Per Fuggeli, advarer mot et elitisk arbeidsliv som bare har har plass til Supermann og Wonderwoman.

SKOLEDAGEN 2010: 1100 russ fra Rogaland var samlet til en hel dag om psykisk helse under Schizofrenidagene. Les elevenes egne rapporter.

FORNUFT OG FØLELSER: Må vi alltid føle noe? Hvor ligger følelsene? Kan vi ha et profesjonelt forhold til dem? Foredragsholderne under Schizofrenidagene snakket om både hjerte og hjerne.

GOD TONE: Enten man foretrekker klassisk klaver eller røffe rockeriff, kan musikkterapi være effektiv behandling ved psykiske lidelser.

PÅ PLUSSIDEN: Det er mange fordeler ved negativ tenkning, på samme måte som positive tanker kan ha en negativ effekt, forklarer Geir Thingnæs i fagartikkelen. 

ALTERNATIV TIL MEDISIN? Bruken av psykofarmaka er eksplosiv. Skal psykiske lidelser fikses med raske løsninger på reseptblokken?

FRA MORD TIL MORO: De herjet de sju hav på jakt etter saltmat og søtmat og penger og gull. Hvordan har sjørøverne blitt til stueren underholdning?