Psykopp Nytt 2009 nr. 2

kr 59,00

Varenummer: 308 Kategori:

Beskrivelse

I PORTRETTET: Einar Gelius bor på Vålerenga. Der bor han i en stor hvitmalt prestebolig som har vært hans hjem 15 år. Kirken og barneskolen er nærmeste naboer, og Gelius stortrives midt i hovedstadens mektige mangfold. 

HOLDNINGER TIL PSYKISK HELSEVERN OG BRUK AV TVANGSBEHANDLING: Skal mennesker behandles mot sin vilje? Psykiater Trond Aarre hevdet i et intervju med Brennpunkt NRK (2008) at i løpet av et år blir mellom 8 og 10 000 mennesker behandlet eller undersøkt mot sin vilje.

MENNESKET SOM SPRÅKVESEN: Det finnes ingen på utsiden av teksten – ”il n`y pas de hors-texte” skrev den franske språkfilosofen Jaques Derrida. Man kan ikke komme på utsiden av teksten eller språket, fordi denne utsiden ikke finnes. Det finnes bare språk.

ARBEIDSLEDIG, HVA NÅ? Vi har lenge hatt nesten full sysselsetting. Nå mister stadig flere arbeidet sitt, mens andre er redde for å bli rammet. Arbeidsledighet kan oppleves som en katastrofe, men den byr også på nye muligheter.

TROR PÅ GODE RELASJONER: Bofellesskapet Kolheia i Time kommune ønsker å ha et romslig miljø der beboerne blir møtt med respekt, ærlighet og verdighet. Fire beboere har hver sin leilighet i fellesskapet, som er ment å være et varig hjem.

SE MEG! Vi trenger at andre ser oss, det er ingen hemmelighet. Vi trenger å vite at vi finnes, at vi har vært her, at vi har laget avtrykk rundt oss som bare er våre egne.