Psykopp Nytt 2008 nr. 3

kr 49,00

Varenummer: 258 Kategori:

Beskrivelse

I PORTRETTET: Jan Haslerud hadde en drøm, en drøm om å bli botaniker. Han ville se blomster og planter spire og gro, studere fugleliv og naturens undre. Men han ble psykiater med alle de utfordring og opplevelser det innebærer. Med ønsker og håp om endring begynte han sitt virke og fikk studere menneskesinnet på nært hold. – Vår psyke er også et av livets mirakler, sier han.

SELVVERD: Vi har alle en opplevelse av oss selv. Vi føler og vi handler. Jeg vurderer oss selv, og andre vurderer oss. Vi lærer gjennom erfaring. Er vi fornøyd med oss selv? Vi tillegger oss selv mer eller mindre egenverdi.

KRINGSATT AV FIENDER: Bombeflyet har akkurat sluppet den dødbringende lasten. Berlin ligger i ruiner og flammene lyser opp den mørke desemberhimmelen. Så skjer katastrofen. Flyet blir truffet av en granat. Nordal Grieg og mannskapet ombord styrter hjelpeløst mot bakken. Beretningen om dikteren og journalistens død er like dramatisk som livet han levde.

HELBREDENDE HAGE FOR UTBRENTHET: I løpet av 2004 ble det etablert det som ble kalt en ”helbredende hage” ved landbruksuniversitetet i Skåne i Sverige. Hensikten med hagen var å gi et systematisk tilbud om terapeutisk hagestell til mennesker som lider av utbrenthet.

VELFERDSSTAT MED KLARE MANGLER: – Retten til behandling er en vel så vesentlig menneskerettighet som retten til ikke å utsettes for overgrep i behandlingen, sier organisatorisk nestleder i Landsforeningen for pårørende innen psykiatri.