Psykopp Nytt 2005 nr. 3

kr 40,00

Varenummer: 24 Kategori:

Beskrivelse

I PORTRETTET: ­- Når man skriver rydder man i sjelelivet. Det er sterkt. Skriving er derfor et svært viktig terapeutisk verktøy. Du kan uttrykke følelser og opplevelser, sier forfatter Merete Morken Andersen. Hun mener at det å ta tak i leseren handler om kropp og pust, og at det er selve livskimen som gir avtrykk i skrivingen.

DISSOSIATIVE LIDELSER: Å dø av sorg, besvime eller kaste opp av redsel, være lamslått av skrekk eller bli blind av raseri er begreper som er godt innarbeidet i folks bevissthet. Diagnosen dissosiativ lidelse er en alvorlig lidelse som kan oppstå hvis en person har opplevd traumatiske hendelser gjentatte ganger. En normal reaksjon på unormale hendelser.

TANKENE FLAGGER UT: Når vonde minner tar overhånd kan det være vanskelig å holde balansen. Ved vold eller andre overgrep kan sansene få så sterke inntrykk at menneskesinnet reagerer ved å fjerne seg. Else Marie Aarrestad og Sissel Abrahamsen lever begge med dissosieringsproblematikken.

PÅ FEIL KLODE: Sigbjørn Obstfelders liv var på mange måter preget av uro. I 1891 ble han psykisk syk, og hadde en lengre sykdomsperiode hvor han også var innlagt på psykiatrisk sykehus.