Psykopp nr. 2, 2018 Et magasin om psykisk helse

kr 89,00

Kategorier: ,

Beskrivelse

I Psykopp nr. 2 – 2018,  kan du blant annet lese mer om dette:

Forskning viser at fysisk aktivitet fremmer helse, bedrer humøret, gir energi og reduserer stress både for barn og voksne. Fysisk aktivitet kan også forebygge utvikling av enkelte psykiske plager og lidelser, og kan i mange tilfeller brukes i behandling sammen med andre behandlingsmetoder.

Sommernummeret av Psyk Opp omhandler mange sider ved temaet natur og psyken. I portrettet «Kunsten å gå, kunsten å leve», møter vi Johan Kaggestad som allerede på 70-tallet trente pasienter på Modum bad. Han var i så måte pionér på området. Han så at fysiske plager ofte kunne føre til disharmoni mentalt og sosialt og at problemer mentalt kunne føre til fysiske smerter. I 15 år var han der og brukte mye gange i treningen, noe som viste god effekt. I 1989 kom doktoravhandlingen som viste at fysisk aktive hadde mindre sannsynlighet for å utvikle depresjoner enn fysisk inaktive.

Professor Egil W. Martinsen ved UiO sier at naturen demper indre uro. Han har tatt doktorgrad på fysisk aktivitet som behandling av psykiske lidelser. Han forteller at en hjerneforsker i California har funnet ut at turer i naturen fører til lavere blodgjennomstrømming i de deler av hjernen som gir størst aktivitet ved bekymring og indre uro.

Inaktivitet er vår tids største helseutfordring. Hjernen har det bedre hvis kroppen har det bra. Vi trenger å bevege oss, ellers kan vi bli syke både fysisk og psykisk.

PsykOpps redaksjonen ønsker god sommer!