PsykOpp nr. 2, 2017 Et magasin om psykisk helse. Bladet blir utgitt fire ganger i året.

kr 75,00

Kategori:

Beskrivelse

I dette nummeret kan du blant annet lese om dette:

Erling Kagge undret seg mye over stillheten. Det var mye ved den han ikke forsto. Hvordan gjør vi det? Hvordan klarer vi å møte stillheten når vi hele tiden skal være tilgjengelige – på nett, mobil, på Instagram, Facebook og snapchat? Disse spørsmålene resulterte i boken «Stillhet i støyens tid». I portrettet kan du lese om hvorfor han mener at menneskene trenger stillhet.

Barn som vokser opp i familier hvor en eller begge voksne har et rusmiddelproblem, har større risiko enn andre barn for å utvikle egne psykiske og fysiske helseproblem. Tidlig hjelp er avgjørende. I Vestly idrettsbarnehage har de tatt dette på alvor.

Hvem har ikke strevd med å få barnet sitt til å sovne om kvelden og sove gjennom natten? I artikkelen «Sov godt, vær så snill» tar psykologspesialist Ingrid Kristine Aspli deg med inn i barnerommet og byr raust på egen erfaring. Levende beskriver hun kjente, men fortvilte situasjoner forbundet med leggetid og soving.

Thea på fem år opplevde å finne mor livløs på badegulvet. Skremt, men ikke hjelpeløs ringte hun etter hjelp. Mor ble tatt hånd om av helsepersonell og kjørt i ambulanse til sykehus. Det gikk godt. Men for Thea ble dette en skjellsettende opplevelse. I boken «Barn som pårørende i akuttsituasjoner» understreker forfatteren viktigheten av å informere barn og svare på alle spørsmålene som de naturlig nok sitter inne med. Historien om Thea og hvordan det gikk kan du lese om i artikkelen «Skrubbsår på hjernen og skrubbsår på sjelen»