Psykopp nr 1, 2017 Et magasin om psykisk helse. Bladet blir utgitt fire ganger i året.

kr 75,00

Tomt på lager

Kategori:

Beskrivelse

I dette nummeret kan du blant annet lese mer om dette:

I tv-serien «Jeg mot meg» fikk vi et unikt innblikk i terapirommet. I samtale med Peder Kjøs fortalte åtte ungdommer åpent, om hvordan det er å leve med angst, depresjon, ensomhet og skam. For dette mottok han flere priser. I portrettet «Folkeopplyseren» kan du lese mer om bakgrunnen for det oppsiktsvekkende programmet, og hvordan den kontroversielle psykologen jobber.

I 70 år har helsesøsteren spilt en viktig rolle i skolehverdagen. Den eldre generasjon forbinder gjerne helsesøster med vaksinasjon, måling, veiing og opplæring i kroppslig hygiene. I disse dager er også mentalhygienen blitt et viktig ansvarsområde. I artikkelen «Åpen dør hos helsesøster» får du et innblikk i en helsesøsters arbeidshverdag.

Emma var 17 år da hun ble syk. Forventingene var for store. For mange krav, hun måtte yte, og yte. Hun sjonglerte mellom prøver og innleveringer på skolen til kveldsjobb og samvær med venner og familie. Hun sluttet å spise og hørte stemmer. Emma ble frisk. I historien «Når livet vender» forteller hun om vanskelige livsperioder, prosessen mot tilfriskning og det aller viktigste, om håpet.

Hvor nær kan en terapeut være sin klient? Kan en gi en klem, kan en fortelle om seg selv, kan en bli glad i en klient? Disse spørsmålene er ofte diskutert og kan være vanskelig å svare på. Psykologspesialist Ingrid Kristine Aspli våger å ta opp temaet i sin artikkel «Jeg ønsker å skrive om kjærlighet», for som hun sier, fordi det er kjærligheten som har gjort det meningsfylt å være psykolog.

Bli kvitt angsten på 4 dager – er det mulig? To terapeuter, med lang erfaring i behandling av angstlidelser, har laget et opplegg som foregår over fire sammenhengende dager og i en gruppe på 3-6 pasienter med like mange terapeuter. Behandlingen krever ingen innleggelse. Les om denne oppsiktsvekkende behandlingsformen som mottok prisen Årets Nyvinning i 2015 for utviklingen av 4-dagersformatet.