Med nese for omsorg

kr 150,00

Tomt på lager

Varenummer: ISBN 9788282161176 Kategori: Stikkord: , , , ,

Beskrivelse

Forfatteren om boka: Hund er terapi! «Jeg vil se lek, motivasjon og viftende haler!» Det var hundeinstruktørens ord. Jeg har gjort dem til mine, og latt dem få eksempeleffekt på andre områder i livet. Motivasjon og evne til å omstille seg raskt er nødvendig hos meg som alvorlig psykisk syk, men også som hundeeier. Likhetstrekkene er forunderlig mange. Båndet til min firbeinte venn er som et bindeledd til livet. Det er lov å spise, sove og leke. Maya lærer meg det. Hun lærer meg å tro på meg selv, og å ta kontroll over sykdommen. Hun har lært meg mange lekser om lederskap. Med henne trofast ved min side kan jeg gå med hevet hode når min schizoaffektive lidelse eller spiseforstyrrelse prøver meg hardt. Når jeg kan være der for Maya, blir også jeg roligere: jeg kan ha henne på fanget og merke at hun er verdens beste valiumvikar.

Denne boka er en beretning om hvordan angst, psykose, kjærlighet, humor og spiseproblemer veves tett sammen med hundelivets gleder og utfordringer. Det er forfatterens ønske at hund som terapi skal bli verdsatt på et annet nivå i Norge i fremtiden. Dokumentasjon fra internasjonal forskning viser tydelig at samvær med hund gir gode fysiske, psykiske og sosiale konsekvenser for oss mennesker.

Les, og bli med på tur i sporene til hunden!

Boken inngår i serien PsykOpp Spesial. Disse utgivelsene har brukererfaringen i fokus. Det være seg pasienter eller brukere, pårørende og nærstående eller fagfolk som vil beskrive sine erfaringer med psykisk sykdom/det psykisk helsefeltet.

Forfatter: Ellen B. Brodtkorb