Maja livredd – for sånn er det å ha angst- og tvangslidelse

kr 199,00

Dette er en informasjonsbok rettet inn mot barn som har angst- og tvangslidelse – deres foreldre, søsken, venner og klassekamerater.

Varenummer: 9788282161534 Kategorier: , ,

Beskrivelse

Maja er åtte år og stort sett akkurat som alle andre jenter på åtte. Det er bare en liten ting – en liten gruing i magen som av og til lager sprell og ugagn og gjør Maja til Maja Livredd, redd for alt og ingenting. Eller, ikke alt, som Maja selv sier, men ganske mye.

Å være redd, av og til, er helt normalt. Hva barn er redde for, og hvordan følelsen kommer til uttrykk, endrer seg med barnets alder og modenhet. Boken om Maja Livredd gir et innblikk i utfordringene et barn og deres familier møter når barnet har angst og/eller tvangslidelse og redselen tar overhånd i hverdagen. Den viser hvordan det er å være barn når tanker og bilder blir klistertanker, som klistrer seg fast i hodet, og kommer igjen og igjen.

Dette er en informasjonsbok rettet inn mot barn som har angst- og tvangslidelse – deres foreldre, søsken, venner og klassekamerater. Den er også full av påminnere og informasjon til voksenpersoner og like nyttig for poliklinikk, kontaktpersoner i PPT, barnehager og skolen. Boken gir en lett innføring i tvang og angsttilstander, og er et godt utgangspunkt for den gode samtalen med barnet om temaet. «Maja livredd – for sånn er det å ha angst- og tvangslidelse» er et bidrag til arbeidet med å bygge ned fordommer og øke forståelse og aksept – både hos voksne og barn.

Boken er rikt illustrert av Ingrid Kristine Hasund.

Om Forfatteren:
Gro Merete Grønvold Eilertsen er psykolog- spesialist i klinisk nevropsykologi. Hun har vært ansatt ved Sørlandet Sykehus, ved Klinikk for psykisk helse siden 2005. Her har hun jobbet spesielt med barn og unge med ticstilstander og andre nevropsykiatriske tilstander ved avdeling for barn og unges psykiske helse (ABUP), Kristiansand. I perioden 2013–14 jobbet hun ved DPS Solvang, døgnpost for voksne. Fra høsten 2014 har hun jobbet som faglig rådgiver ved Klinikkledelsen, Klinikk for psykisk helse, Sørlandet sykehus.

Boken er et resultat av ønsker fra foreldre om et verktøy de kan benytte for å samtale med barn om angst.

Gro Merete Grønvold Eilertsen har tidligere gitt ut bøkene:

Ole Tikktakk – for sånn er det å ha tics

oletikktakk2

og Lotte-Loppe – for sånn er det å ha ADHD i samme serie.

Lotte-loppe

Du liker kanskje også…