Dagbok fra en mors verste mareritt

kr 150,00

Varenummer: ISBN 9788282160049 Kategorier: , Stikkord: , ,

Beskrivelse

Mobbing i skolen

Denne dramatiske dagboken skildrer lille Petters første skoleår. Han ble mobbet, slått og truet av jevnaldrende på skolen. Skolen tok det ikke på alvor. Gang på gang sa de «nå har vi kontroll».

Dagbok fra en mors verste mareritt er skrevet for å sette fokus på et svært aktuelt problem. Mor ønsker å dele sine erfaringer, slik at andre foreldre og skoleansatte kan dra nytte av hennes erfaring. Petter er bare en av mange som opplever mobbing.

I norske skoler er det ca. 35.000 barn og unge som daglig eller ukentlig blir mobbet av sine medelever. Ca. 25.000 elever er mobbere og vet at de systematisk utsetter medelever for trakassering. Opplæringsloven kapittel 9a-1 sier at alle elever i grunnskoler og videregående skoler har rett til et godt fysisk og psykososialt miljø som fremmer helse, trivsel og læring. Derfor må disse barna bli tatt på alvor. De har krav på en trygg hverdag, der barn kan få være barn.

Forfatteren har ønsket å være anonym for å verne om sin familie.

Boken inngår i serien PsykOpp Spesial. Disse utgivelsene har brukererfaringen i fokus. Det være seg pasienter eller brukere, pårørende og nærstående eller fagfolk som vil beskrive sine erfaringer med psykisk sykdom/det psykisk helsefeltet.

Forfatter: Ingrid Haabeth